Gaya Hidup Organik: Cara, Kenapa dan Bagaimana

Terdapat 3 sebab mengapa kita mengamalkan pemakanan organik:


1. Pemulihan

Kebanyakan dari kita mengidap pelbagai penyakit berpunca daripada makanan kita. Makanan bertoksin tinggi akan menyebabkan pelbagai penyakit seperti darah tinggi, diabetik, strok, lemah jantung, sembelit, tiroid, fibroid, barah, batu karang, kolesterol tinggi dan pelbagai lagi. Punca pencemaran adalah seperti ini.


Oleh itu, falsafah pemakanan organik ini adalah 'Makanan Adalah Ubat Terbaik, Makanan Organik Adalah Makanan Terbaik'.


Diabetik
Bagi pesakit diabetik, pesakit perlu meningkatkan fungsi pankreasnya yang telah kurang menghasilkan insulin yang mana ia sepatutnya menukar kandungan gula di dalam darah kepada tenaga. Bagi pesakit diabetik, mereka perlu mengambil makanan organik setiap 2 jam sehari bagi meningkatkan sistem endokrinnya. Mereka juga perlu mengambil makanan tambahan Melilea Organic Sugard bagi mempercepatkan pengeluaran insulin dan penukaran gula di dalam darah. Organic Sugard mengandungi Chromium Picolinate yang mempunyai khasiat seperti berikut:

Chromium Picolinate dilengkapi dengan asid pikolonik (zat semulajadi) yang membantu dalam proses penyerapan kromium yang lebih cekap.

Kebaikan chromium:
* Insulin bergantung kepada kromium untuk membawa gula dan lemak ke
   dalam tisu-tisu badan, di mana nutrien akan dibakar untuk keperluan tenaga
   atau disimpan
* Kromium meningkatkan jumlah reseptor insulin dan sensitiviti insulin ke atas
   sel-sel tubuh
* Kromium membentuk sebahagian daripada kompaun yang dikenali sebagai
   Faktor Toleransi Glukosa (GTF), di mana ia terlibat di dalam mengawalatur
   tindakan insulin seterusnya mengawal paras gula dalam darah
Keperluan makanan: Set pengenalan dan Sugard


Darah Tinggi
Bagi pesakit darah tinggi, mereka perlu menggantikan makanan harian dengan makanan organik bagi tujuan mengurangkan kandungan kolesterol dalam salur darah dan dalam tubuh mereka. Mereka sangat berkait rapat dengan gejala sakit jantung dan strok di mana sekiranya penyakit darah tinggi tidak di dikawal, mereka boleh diserang strok dan lemah jantung. Untuk penyembuhan yang lebih cepat dan berkesan, digalakkan pesakit mengambil Melilea Organic Flexiflo setiap hari. Flexiflo dihasilkan dari biji Flax yang kaya dengan omega 3, omega 6 dan omega 9 yang sangat berkesan untuk:

- Berfungsi untuk mengurangkan risiko arteriosklerosis, penyakit
     kardiovaskular dan strok
   - Mencegah keradangan
- Mengurangkan paras trigliserida dan kolesterol LDL
   - Mengekalkan kesihatan kulit, rambut dan kuku
   - Keseimbangan hormon dan emosi
 - Mengurangkan paras kolesterol dan trigliserida
   - Meningkatkan sistem imun badan
   - Meneutralkan radikal bebas yang mengakibatkan kerosakan sel
- Baik untuk penglihatan
- Mencegah pembentukan kanser
- Mengurangkan paras kolesterol dan darah
- Mencegah pengerasan arteri
- Meningkatkan fungsi otak
- Mengandungi esterogen tunbuhan - boleh mengurangkan simptom
  menopaus dan mengelakkan kanser payudara
- Mencegah kerosakan sel oleh radikal bebas
- Mengurangkan kejadian kanser yang berkaitan dengan estrogen seperti
  kanser payudara

Keperluan makanan: Set pengenalan dan Flexiflo


Barah
Bagi pesakit barah, mereka perlu mengambil makanan organik lebih kerap dan perlu berpantang sepenuhnya makanan di luar sana. Mereka perlu menghadkan pengambilan gula dan garam dan semua makanan diproses bagi mengelakkan kandungan bahan tambahan dalam makanan yang boleh mengaktifkan sel barah dan melemahkan sel tubuh yang sihat. 

Pesakit barah juga memerlukan makanan yang mampu  menguatkan sel-sel sihat serta mempertingkatkan sistem imunisasi serta menghadkan pertumbuhan sel barah baru. Untuk mempercepatkan penyembuhan dari penyakit barah, pesakit perlu memakan makanan Organik Melilea lebih kerap, 5 - 6 kali sehari dan disertakan dengan pengambilan Melilea Organic Green yang mana ia mengandungi bahan-bahan seperti berikut:


Berry Gandum Keras
Spirulina
Bayam
Barli Hijau
Brokoli
Alfalfa

Kelima-lima makanan di atas sememangnya terkenal di dunia untuk mencegah kanser, tumor dan sebagainya. Ia juga sangat baik untuk memperbaiki penyaluran darah ke jantung, fungsi hati dan buah pinggang.
Keperluan makanan: Set pengenalan dan Green


2. Terapi Organik
Terapi berpuasa adalah kaedah semulajadi membersihkan toksin dalam badan. Lebih banyak kita makan makanan di luar, lebih banyak toksin yang masuk dalam badan dan lebih banyak penyakit yang kita akan hidapi.


Terapi organik akan menghabiskan nutrien berlebihan dan menyingkirkan toksin, memperbaiki rembesan hormon yang aktif dan memberi kekuatan kepada mental serta mestabilkan pemikiran dalaman.


Terapi organik selama 2 - 3 hari boleh membersihkan sistem pengaliran darah. terapi selama 4 - 5 hari boleh menyingkirkan kesemua toksin di dalam hati dan jantung, dan terapi selama 7 hari boleh menyingkirkan toksin sepenuhnya daripada tubuh kita.


Apabila terapi puasa dilakukan di dalam sepanjang bulan Ramadhan, dengan hanya pengambilan makanan organik dan tiada sebarang makanan dimakan di siang hari, adalah dipercayai seseorang itu akan bersih keseluruhannya dari toksin, mental dan fizikalnya di dalam keadaan sangat baik, pembersihan secara total dialami dan sistem imun dalaman dan luaran adalah sangat kuat.


Keperluan makanan: Set pengenalan dan 1 botol Melilea Organic

3. Penyelenggaraan
Fasa penyelenggaraan adalah apabila penyakit yang dihidapi telah sembuh dan tubuh telah bersih dari sisa toksin selepas melakukan terapi organik. Kita perlu melakukan fasa penyelenggaraan ini bagi menjamin kesihatan total pada tubuh kita. fasa ini lebih mudah kerana kita hanya perlu mengambil makanan organik sekali sehari dan boleh memakan makanan biasa yang terdapat di luar sana. Apa yang berlaku ialah kita memakan makanan organik sebelum memakan makanan biasa dan makanan organik itu tadi akan membantu sistem pencernaan menghadam dan menyerap segala khasiat yang ada dan membantu mengkumuhkan segala bahan buangan serta toksin yang tidak diperlukan.


Lalui proses pemulihan, terapi dan penyelenggaraan ini untuk gaya hidup organik yang lebih baik dan kesihatan yang lebih bermakna.

Keperluan makanan: Set pengenalan  sahaja