Gaya Hidup Organik: Bagaimana Saya Mengurangkan Berat Badan 10kg Dalam Tempoh 1 Bulan

Zul Sebelum dan Selepas Dalam Masa 1 Bulan Saja
Salam kepada para pengunjung blog saya. Terima kasih kerana sudi melawat laman saya yang tidak seberapa ini. Saya adalah pemilik blog ini dan ingin berkongsi bagaimana saya mampu menurunkan berat badan saya sebanyak 10kg dalam tempoh 1 bulan.

Selepas Syawal 2008, saya mengalami masalah berat badan dan berat pada ketika itu adalah 77kg. Saya mengalami sesak nafas bila menaiki tangga, mengah bila menunduk untuk mengambil barang dan kerap sesak nafas jika berlaku perkara atau menerima berita yang mencemaskan.

Melilea Greenfield organic dan soya organic ini telah berjaya menyembuhkan anak saya yang mengalami ulser perut yang teruk dengan izin Allah S.W.T. Selama ini, isteri saya memang menjadi pengedar produk Melilea ini tetapi saya tidak ambil peduli kerana apa....... saya memang langsung tak percaya kepada pemakanan kesihatan!

Turun 10kg dalam 1 bulan dengan organik
Apabila masalah ini tiada berpenghujung, saya meminta isteri saya memberikan sebotol Melile Greenfield Organic, 1 paket soya organic dan 1 botol apple orchard organic untuk mencuba. Bagi saya pula, saya menggantikan terus makanan untuk sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam dengan regimen organik Melilea ini. Melilea memang membuatkan kita berasa kenyang lebih lama dari makan nasi dan memberi lebih tenaga. Sepanjang mengamalkannya pada bulan pertama, saya berasa perubahan pada kulit dan wajah saya. Minggu pertama, keluar najis panjang sepanjang 6.5cm yang berwarna gelap dan berbau hangit. Masuk ke minggu kedua, kulit menjadi lebih cerah, lebih anjal dan badan berasa sangat ringan.

Pada waktu ini, saya mula boleh menaiki tangga 5 tingkat dengan berlari dan tidak mengah lagi. Sebaik tamat tempoh sebulan, saya mengambil semula gambar dan hasilnya sangat menakjubkan. Anda boleh melihat sendiri perbezaan sebelum dan selepas mengamalkan makanan organik selama 1 bulan. pada umur saya 43 ini, saya masih boleh berlari menaiki tangga 4 - 5 tingkat tanpa berasa mengah dan lelah. Ini tidak pernah saya alami sebelum ini dan saya sangat bersyukur menemui makanan organik ini.

Semenjak mengamalkan makanan organik Melilea ini, Ramadhan bagi kami amat memudahkan. Ramadhan 2009 hingga 2011 menyaksikan kami hanya berbuka dan bersahur hanya dengan makanan organik. Kami seumpama tidak tahu lagi bagaimana nak membeli belah di bazar ramadhan sejak itu. 

Dengan hasil yang sangat hebat ini, saya membuat keputusan untuk terus memberi kesedaran pemakanan organik kepada masyarakat kita terutamanya orang Melayu yang sangat ramai mengidap darah tinggi, diabetis, lemah jantung, gout, tiroid, fibroid, sembelit dan sebagainya.


Testimoni Tumor Rahim
Testimoni Barah Rahim
Testimoni Barah Otak