Cara Makan

Kepada para Melilean yang baru mencuba mengamalkan Melilea Greenfield Organic (MGO), perlu diingatkan bahawa makanan organik ini adalah merupakan makanan berfungsi yang sangat berkesan untuk memperbaiki fungsi tubuh.

Oleh itu adalah perlu bagi para Melilean untuk mengikut kaedah makanan yang betul. Berikut adalah sukatan yang perlu diikuti bagi sesiapa yang baru bermula untuk mengamalkannya.
Sukatan adalah seperti berikut:
a. Hari pertama hingga hari ke 3
   Air sejuk 300ml + 1/4 skup MGO dan 3 skup penuh Soya Organic dan/atau 2 skup Apple Organic
b. Hari ke 4 hingga hari ke 6
   Air sejuk 300ml1/2 skup MGO dan 3 skup penuh Soya Organic dan/atau 2 skup Apple Organic
c. Hari ke 7 hingga hari ke 9
   Air sejuk 300ml + 3/4 skup MGO dan 3 skup Soya Organic dan/atau 2 skup Apple Organic
d. Hari ke 10 dan seterusnya
   Air sejuk 300ml + 1 skup penuh MGO dan 3 skup Soya Organic dan/atau 2 skup Apple Organic

Adalah perlu mengikut aturan makanan di atas bagi mengelakkan tindakan balas serta-merta makanan berfungsi ini kepada tubuh badan kita. Jika kita terus mengambil 1 skup pada hari pertama, dikhuatiri ia akan memberi tindakan yang terlampau drastik yang boleh menyebabkan demam seketika, atau muntah. Teruskan mengambil MGO beserta Soya organik atau Apple Organic Melilea.

Terapi Berpuasa ORGANIK
Untuk mengamalkan terapi berpuasa, saudara saudari boleh memilih mana-mana hari untuk memulakannya. Sebaiknya kita memilih hari yang bekerja bagi membolehkan kita tidak ada banyak masa senggang yang membolehkan kita makan makanan tidak organik.

Cara aturan terapi berpuasa organik adalah seperti berikut:

Sarapan Pagi
300ml air + 1 Skup Melilea Greenfield Organik (MGO) + 3 skup soya organik + 2 skup epal organik.
 
Sekiranya berasa lapar di antara waktu makan, boleh dibancuh lagi MGO + Soya. Ataupun saudara     saudari boleh memakan buah-buahan seperti jambu batu, epal merah, betik atau lain-lain buahan berserat    tinggi.

Epal dijadikan jus untuk minuman bila terasa dahaga.

Makan Tengahari
300ml air + 1 skup MGO + 3 Skup soya organik + 2 skup epal organik.

Jika antara makan tengahari dan minum petang ada terasa lapar, bancuhkan 1/2 skup MGO + 2 skup soya atau minum sahaja soya organik panas sebagai santapan petang.

Makan Malam
300ml air + 1 skup MGO + 3 skup soya organik + 2 skup epal organik. Pastikan anda makan hidangan ini sebelum pukul 9.00 malam.

Sekiranya masih berasa lapar, bolehlah makan buah-buahan berserat tinggi.

# Peringatan

Amalkan selama seminggu.

Selepas mendapat berat ideal atau berat yang diingini, tukar cara makan kepada 1 hidangan sekali sehari sahaja. pastikan makan hidangan organik sebelum makan makanan biasa.

Sekiranya saudara saudari tidak berpuasa dan sedang mengamalkan makanan organik sekali sehari, sekiranya saudara saudari terlupa mengambil hidangan organik, jangan makan hidangan organik selepas makan. Tunggu dahulu sehingga tiba waktu makan yang seterusnya dan barulah memakan hidangan organik.